Er du klar til at lære, hvordan du laver din første Facebook annonce?
Guiden er for dig som er helt ny til Facebook annoncering, og ønsker at lære hvordan du laver din første annonce på Facebook.
Du vil både lære hvordan du opsætter annoncen rent teknisk, men også masser af tips og tricks til det bagvedlæggende, som målretning, medie, tekst osv.
Der er mange elementer i at lave en Facebook annonce – men bare rolig, efter du har gennemgået guiden her, vil du have helt styr på de forskellige dele, og være fuldstændig klar til at lave din første Facebook annonce.
Målet er, at du får et såkaldt ’’Aha’’ moment, og ser en rød tråd igennem hele processen.
Organiske opslag vs. Annoncer
Men hvorfor overhovedet lave en Facebook annonce, kan jeg ikke bare lave et opslag på min Facebookside?
Facebooks algoritmer gør det sværere og sværere, at nå ud til din målgruppe via organiske opslag, også selvom du har tusindvis af følgere på din Facebookside.
I 2019 blev der lavet en undersøgelse som viste, at kun 6,4% af de som syntes godt om en side, rent faktisk så de organiske opslag fra siden. Det tal er sandsynligvis tættere på 2% i dag.
Det er der en meget simpel og logisk grund til. Facebook tjener penge på deres annoncer. Derfor giver de mere og mere plads til annoncer, frem for organiske opslag.
Det betyder, at du som virksomhed, er nød til at bakke dine Facebookopslag op med et markedsføringsbudget, hvis du ønsker effektivt at nå ud til din målgruppe med dit budskab.
Det behøver dog ikke at være en ulempe. Det er der flere grunde til.
For det første, behøver det ikke koste særligt meget, at nå ud til din målgruppe med en Facebook annonce.
For det andet, har du mulighed for, at nå ud til mange flere mulige kunder, også dem som ikke syntes godt om din side eller måske slet ikke kender til dig.
For det tredje, motiverer du dig selv til at gøre mere ud af din annonce, da du nu betaler for den. Jo bedre din annonce er, jo flere vil du nå ud til for samme budget.
I denne guide vil du lære hvordan du laver din første Facebook annonce, så den er super god og målrettet, og du dermed får absolut mest ud af dine annoncekroner.
Før du laver din første Facebook annonce
Før du opretter din første Facebook annonce, bør du først have styr på følgende:
- Få oprettet en Facebook Business Manager. Business Manager er et værktøj hvor du kan styre og administrere din virksomhed og alle dens aktiver på Facebook. Her i blandt dine annoncer, Facebookside og Facebook Pixel.
- Få oprettet en Facebookside. For at kunne køre en annonce på Facebook, er det nødvendigt at have en Facebookside, som repræsenterer din virksomhed i dine annoncer.
- Få integreret Facebook Pixel på din hjemmeside. Facebook Pixel er et lille stykke kode, som sættes ind på din hjemmeside. Pixel sporer aktivitet og hjælper til at forbedre dine Facebook annoncers målretning. Du kan læse mere om hvad Pixel er, og hvordan du nemt integrere det på din hjemmeside her.
- Gør dig bekendt med Facebooks annonceringspolitik. Facebook kan være lidt striks på nogle områder. De er for eksempel ikke glad for før og efter billeder, at man hentyder til personlige egenskaber (f.eks. race, religion og sygdom), eller usikre indtjeningsmuligheder. Derudover har de begrænset indhold på bl.a. dating, gambling og online apoteker. Gør dig selv den tjeneste, at gør dig bekendt med deres politik allerede nu, da du risikere at få lukket sin annoncekonto ned, hvis reglerne ikke bliver overholdt. Det kan være en langsommelig og kedelig proces at få den åbnet igen.
Når du har styr på ovenstående punkter, er du klar til at gå til Facebooks annonceadministrator og lave din første Facebook annonce.
Vælg din kampagne målsætning
En Facebook kampagne er delt op i 3 lag.
Kampagneniveau: Her bestemmes selve målet med kampagnen.
Annoncesætniveau: Her bestemmes målgruppen og placeringer.
Annonceniveau: Indeholder selve annoncerne.
En Facebook kampagne struktur er bygget op således:

Bemærk, at du sagtens kan have mange flere annoncesæt og annoncer under en kampagne. Dette antal er blot et eksempel, for visuelt at forklare det på en simpel måde.
Første del er kampagneniveau. Her skal du overveje hvad selve målet er med din annonce. Er det at få trafik ind på din hjemmeside? Sælge et produkt? Skaffe kvalificerede leads? Eller noget helt andet?
Facebook har 11 forskellige kampagnemålsætninger at vælge i mellem. De er delt op i 3 kategorier: kendskab, overvejelse og konvertering.

Lad os tage et kig på målsætningerne hver i sær.
Kendskab målsætninger
Kendskab til brand: Med denne målsætning kan du øge kendskabet til dit brand, ved at nå ud til folk som med størst sandsynlighed vil være interesseret i det. Din annonce vises for folk som med stor sandsynlighed vil genkende din virksomhed, men ikke nødvendigvis tage handling med det samme. Hvis du har en mindre virksomhed med begrænset markedsføringsbudget, vil du højst sandsynlig få mere ud af en af de andre kampagnetyper.
Rækkevidde: Ved at vælge denne målsætning kan du nå ud til så mange personer som muligt. Det som er interessant ved denne målsætning, er at man kan vælge tidsinterval for hvor ofte en annonce skal vises. F.eks. at din annonce skal vises 1 gang hver anden dag til folk i din målgruppe.
Overvejelse målsætninger
Trafik: Send mere trafik ind på din hjemmeside. Trafik er den mest brugte kampagnetype. Facebook viser din annonce for dem i din målgruppe, som er mest tilbøjelig til at klikke ind på din hjemmeside. Husk at det segment som er tilbøjelig til at klikke ind på din hjemmeside, ikke nødvendigvis også er dem som køber.
Interaktion: Denne kampagnetype er delt op i 3 underkategorier. Opslagsinteraktioner (kommentarer, delinger osv.), syntes godt om, og begivenhedssvar. Facebook viser din annonce til personer med henblik på at opnå den valgte målsætning.
Installation af app: Facebook viser din annonce til de personer som er mest tilbøjelige til at installere din app.
Videovisninger: Facebook viser din videoannonce til de personer som er mest tilbøjelige til at se den. Denne målsætning kan være god til at få folk til at se en video, og efterfølgende målrette sig med en anden annonce, mod dem som har set den.
Leadgenerering: Få flere leads til din virksomhed. Det kan være både B2B leads men henblik på en samtale, eller det kan være email tilmeldinger til et nyhedsbrev. Med denne kampagnetype vises en form inde i selve Facebook, så modtageren kan angive deres oplysninger uden at skulle forlade siden.
Beskeder: Få flere til at sende beskeder til din virksomhed via Messenger. En god måde at opbygge relationer til din målgruppe og skabe en dialog.
Konvertering målsætninger
Konverteringer: Uden tvivl den vigtigste målsætning af dem alle. Denne målsætning kræver at du har integreret Facebook Pixel på din hjemmeside. Efterfølgende kan du bruge målsætningen til at opnå værdifulde handlinger fra din målgruppe, som køb, tilføj til kurv, leads osv. Jo flere hændelser Pixel har registreret af en given handling, jo bedre optimerer Facebook din annonce til den specifikke handling.
Salg fra katalog: Opret annoncer som automatisk viser varer fra dit katalog, baseret på din målgruppe. Denne målsætning er utrolig værdifuld for webshops og til at lave retargeting kampagner. Har en person kigget på et specifikt produkt på din hjemmeside, kan du med denne kampagnetype vise en annonce for netop det produkt, næste gang personen åbner sin Facebook.
Forretningstrafik: Få flere besøg i din fysiske forretning, ved at vise din annonce til folk som er i nærheden. Her viser Facebook din annonce baseret på lokationen af din fysiske butik. Særlig effektiv kampagnetype for f.eks. restauranter.
Husk at vælge den kampagnemålsætning som passer præcist på det mål du ønsker at opnå. Ønsker du f.eks. at sælge et produkt, skal du ikke vælge trafik, men derimod konverteringer optimeret til salg.
Opret din Facebook annonce
Når du har fået fastlagt målet med din annonce og valgt din kampagnemålsætning, er det tid til at oprette din første Facebook annonce.
Afhængig af hvilken kampagnemålsætning du vælger, vil det se en smule anderledes ud, og der vil være andre valgmuligheder under de forskellige niveauer.
I eksemplet her tager vi udgangspunkt i Trafik målsætningen, men du vil også sagtens kunne bruge vejledningen til at laver annoncer med de resterende målsætninger. Det er kun få mindre ændringer.

Det vigtigste du skal tage stilling til her, er dit budget. Du kan vælge at køre med et dagligt budget, eller et livstidsbudget.
Vælger du livstidsbudget vil Facebook aldrig bruge mere end det beløb du har angivet.
Vælger du dagligt budget, vil Facebook i gennemsnit bruge det angivne beløb. Dvs. at hvis du sætter det daglige budget til 100 kr., vil der nogle dage bruges 80 kr. og andre 120 kr., i forhold til hvornår Facebook vurderer at du kan få mest ud af dit budget.
Ved din første Facebook annonce anbefaler jeg at du bruger dagligt budget. På den måde kan du lettere administrere din annonce, og vurdere om den skal fortsætte, stoppe, eller budgettet skal justeres.
Hvor meget du skal bruge i dagligt budget er individuelt og kommer an på flere forskellige faktorer. Du kan læse mere om hvordan du planlægger dit Facebook annoncebudget her.
Du kan yderligere vælge at splitteste din annonce med A/B split test funktionen. Personligt foretrækker jeg at teste annoncer manuelt uden brug af denne funktion. For nu bør du ikke slå denne funktion til.
Ellers vælger du blot et navn til din kampagne og trykker fortsæt. Det sender os videre til næste niveau i kampagnen som er annoncesæt.
Definer din målgruppe
Der er mange forskellige kriterier, du kan ændre på og lege med under annoncesæt. Da dette er en begynder guide, vil vi for at undgå forvirring og samtidig gøre det så simpelt som muligt, holde os til det mest nødvendige.
Det første vigtige punkt du kommer til under annoncesæt, er at du skal have defineret din målgruppe. Du skal fortælle Facebook, hvem dine annoncer skal vises for.

Der er essentielt 3 typer målgrupper på Facebook.
- Brugerdefineret
- Kopimålgrupper
- Demografiske og interessebaserede målgrupper
Øverst ser du brugerdefineret målgrupper. Her kan du målrette dig efter brugerdefineret målgrupper samt kopimålgrupper, som er lavet med Facebook Pixel.
Du kan ligeledes ekskludere dine tidligere kunder, ved at uploade en kundeliste som bliver lavet til en brugerdefineret målgruppe. På den måde spilder du ikke dine annoncekroner på, at vise din annonce til folk som allerede har købt dit produkt, eller er kunde hos dig i forvejen.
Når du laver din første Facebook annonce, har du højst sandsynligt ikke nok data fra din Facebook Pixel, til at benytte de 2 første typer målgrupper.
Derfor fokuserer vi på de demografiske og interessebaserede målgrupper.
Læs her hvordan du kan få styr på din målgruppe med at udvikle en Buyer Persona.
Din annonces lokation
Det første du skal tage stilling til her, er lokation. Hvor skal din Facebook annonce vises rent geografisk?
Har du en lokal servicebaseret virksomhed i Århus, skal din annonce måske kun vises i Århus.
Sælger du et produkt fra en webshop, giver det måske mere mening at målrette dig mod hele Danmark.
Dertil skal du tage stilling til, om annoncen skal vises for alle folk som har været på lokationen, eller blot folk som bor på lokationen.

For en restaurant, vil det give mening at vise annoncen til alle som er på lokationen (inkl. turister).
For en maler, vil det give mening kun at vise annoncen til folk som bor på lokationen.
Alder og køn giver sig selv.
Med hensyn til sprog, behøver du ikke vælge noget her, hvis du ønsker at vise din annonce i Danmark.
Funktionen er dog nyttig, hvis du f.eks. ønsker at henvende dig til tyske turister i Danmark.
Detaljeret målretning
Efter du har bestemt ovenstående målretning, kan du yderligere indskrænke din målgruppe ud fra demografi, interesser og adfærd.

Du kan både inkludere og ekskludere de forskellige parametre, og endda vælge, at de skal opfylde flere forskellige for at indgå i målgruppen.
Tikker du af i boksen ’’Udvid din detaljeret målretning’’, viser Facebook din annonce for folk som er uden for de kriterier du har valgt. Jeg anbefaler at du vælger at undlade denne funktion. Bemærk at Facebook kan finde på at sætte den til som default, så du selv skal huske at fravælge den.
Lad os se nærmere på de forskellige detaljeret målretningsmuligheder.
Demografi: Indebærer uddannelse, finansiel, livsbegivenheder, forældre status, forhold og arbejde. Du kan f.eks. målrette dig mod forældre som har børn i alderen 1-2 år, eller folk som har gået på universitetet.

Interesser: Indebærer blandt andet familie og forhold, fitness, hobbyer, mad og drikke, shopping og teknologi. Her kan du målrette dig mod folk som dyrker en bestemt sport, spiser en bestemt type mad, har en bestemt tøjstil og meget, meget mere. Her er et utal af muligheder.

Adfærd: Indebærer blandt andet digitale aktiviteter, købsadfærd, rejsehyppighed og stort set alt andet som ikke indgår i de 2 foregående kategorier. Du kan f.eks. henvende dig til folk som bruger den nyeste iPhone eller som rejser ofte.

Der er tusindvis af muligheder for detaljeret målretning, og du kan endda målrette dig direkte til folk, som syntes godt om store virksomheder (og her også dine konkurrenter hvis de er store nok).
Jeg vil anbefale dig, at bruge lidt tid på udforske de forskellige muligheder, så du finder dem som passer bedst til lige netop din målgruppe.
Forbindelser
Som den sidste valgmulighed under målgruppe, kan du vælge at vise din annonce i forhold til forbindelse til din Facebookside, app eller begivenhed.

Her kan du f.eks. vælge at ekskludere alle som syntes godt om din side, eller folk som allerede har tilmeldt sig din begivenhed.
Bemærk, at vælger du f.eks. at inkludere folk som syntes godt om din side, vil din målgruppe blive indskrænket til dem som syntes godt om din side og SAMTIDIG passer på de forudgående valgte kriterier under målretning.
Målgruppe størrelse
Når du er færdig med at definere din målgruppe, kan du ude i højre side se, hvor stor din målgruppe er. Samtidig kan du se hvad den estimerede rækkevidde og klik på link er, i forhold til dit annoncebudget.

Jeg oplever ofte, at folk er i tvivl om hvor stor deres målgruppe skal være. Det er der desværre ikke noget konkret svar til, da det kommer an på en lang række forskellige kriterier, her i blandt annoncebudget, produkt og mål for annoncen.
Som udgangspunkt, oplever jeg de bedste resultater med større målgrupper frem for små.
Facebooks algoritmer er efterhånden virkelig skarpe, til selv at finde ud af hvem det er mest fordelagtigt at vise din annonce for. Det er også en god grund til, hvorfor det er super vigtigt at vælge den rigtige målsætning under kampagneniveau.
Typisk går jeg personligt altid efter at holde målgrupper på 50.00-100.000+. Der er dog undtagelser, så det er ikke helt sort hvidt.
Vælg hvor din annonce skal vises
Nu er det tid til at vælge, hvor din annonce skal vises rent teknisk.
Her har du overordnet set 2 muligheder.
Automatiske placeringer: Facebook finder selv ud af hvilke placeringer det giver mest mening af vise din annonce på.
Manuelle placeringer: Du vælger selv hvor din annonce skal vises.
Skal det kun være på Facebook? Kun på Instagram? Kun på mobiler? Kun på nyhedsfeedet eller måske kun på Instagram stories? Der er mange forskellige muligheder.
Når du laver din første Facebook annonce vil jeg anbefale at du vælger automatiske placeringer. På den måde undgår du, at gøre det mere kompliceret end nødvendigt.
Facebook er gode til at finde ud af, hvor det giver mest mening af vise din annonce. Hvis de f.eks. ser at folk tager meget bedre mod din annonce på Instagram end Facebook, vil de begynde at vise din annonce mest på Instagram, og omvendt.
Optimering og forbrugskontroller
I den sidste sektion under annoncesæt, kan du blandt andet vælge hvordan leveringen af din annonce skal leveres, sætte en tidsplan og en forbrugsgrænse.

Når du laver din første annonce på Facebook, er det ikke nødvendigt at bruge tid på at sætte dig for meget ind i denne sektion, og du kan roligt trykke fortsæt uden at lave betydelige ændringer.
I dette eksempel, hvor vi bruger Trafik kampagnemålsætningen, er målet at få trafik ind op vores hjemmeside.
Derfor vil jeg ændre Optimering fra annoncelevering fra at være ’’Klik på link’’ til at være ’’Visninger af landingsside’’.
Med det fortæller vi Facebook, at vi vil have så mange visninger af vores landingsside som muligt. Husk på, målet er trafik ind på hjemmesiden, ikke blot klik på link der ind til.
Nu har vi gennemgået hele annoncesætniveauet, og efter du har dobbelttjekket, at alt er som du ønsker det, kan du trykke fortsæt og gå videre til annonceniveau.
Lav din første Facebook annonce
Nu har du fået styr på de 2 første skridt, i at lave din første annonce på Facebook; nemlig kampagnemålsætningen og målretningen.
Det er nu tid til at få lavet selve annoncen (endelig!).
Første skridt under annonceniveau, er at vælge hvilken side som skal repræsentere din annonce.
Hvis du har en Instagram, kan du her samtidig vælge den.

Da det er din første annonce på Facebook, skal du først have accepteret Facebooks vilkår. Det gør du ved at trykke på linket, som vil være vist under din Facebookside.
Bemærk at denne sektion under nogle kampagnemålsætninger er under annoncesætniveau. I vores eksempel her som er Trafik, er den dog under annonceniveau.
Vælg dit annonceformat
Først vælger du hvilket annonceformat du ønsker til din Facebook annonce. Annonceformat er hvordan din annonce visuelt bliver struktureret.
Her kan du vælge mellem karrusel, enkelt billede eller video, og samling.

Lad os gennemgå de 3 annonceformater.
Karrusel: Karruselannoncer, er en annonce med 2 eller flere billeder eller videoer, som modtageren kan interagere med ved at trykke til siden. Dette annonceformat er særligt effektivt for webshops, som ønsker at vise flere forskellige produkter af gangen. Modtageren kan her udforske de forskellige produkter. Billederne har en fælles overordnet tekst, men individuel overskrift, beskrivelse og destinationsside.

Enkelt billede eller video: Det annonceformat du måske kender fra en almindelig annonce på Facebook, hvor et enkelt billede eller video vises. Her kan du vælge, at tilpasse de forskellige placeringer med billede som passer på hvert enkelt format. F.eks. anbefales et kvadratisk billede til nyhedsfeed på Facebook og Instagram, og 9:16 lodret format til stories. Ved at optimere disse, vil du opleve bedre konverteringer. Det er dog ikke en nødvendighed når ud laver din første Facebook annonce.

Samling: Det nyeste annonceformat Facebook tilbyder. Her kan du lave en brugerdefineret oplevelse ved at vælge mellem forskellige skabeloner Facebook stiller til rådighed. Når en person trykker på din annonce, kommer der en side op inde i Facebook, som giver uddybende oplysninger eller fortæller en lille historie. God mulighed for at gøre noget ekstra, men ikke et annonceformat du behøver at benytte til din første Facebook annonce.

For at gøre det så simpelt som muligt, vil jeg anbefale at du benytter dig af enkelt billede eller video annonceformatet. Efter du har lavet din første annonce, kan du altid eksperimentere med de resterende formater.
Billeder og video
Hvilket medie du vælger til din annonce, har enorm stor effekt på hvor god din annonce kommer til at være.
Du kan have nok så god en annoncetekst, men hvis mediet ikke fanger modtageren, får de aldrig stoppet op og læst den.
Mediet bør stå ud fra mængden og skabe blikfang.
Tips til billeder:
- Brug billeder af mennesker, gerne smilende.
- Egne billeder fungerer typisk bedre end stockfotos.
- Brug fangende farver.
- Sæt tekst henover billedet for ekstra blikfang.
Tips til videoer:
- Brug video når du kan. Folk er mere tilbøjelige til at interagere med en videoannonce. Samtidig foretrækker Facebook video frem for billede, og belønner derfor med flere eksponeringer for samme budget.
- Lav flere billeder om til en video.
- Sæt en illustration på et billede så det bliver en kort video.
Find billeder til din annonce online
Hvis du ikke selv har en god video eller et billede i gemmeren, er der flere gratis sider hvor du kan finde højkvalitet billeder til fri afbenyttelse.
Jeg er særligt glad for Unsplash og Pixabay.
Dertil har Facebook en aftale med Shutterstock, så du kan bruge billeder fra deres arkiv i din Facebook annonce.
Du kan tilgå disse billeder direkte fra annonceadministratoren under medier, hvor du vælger dit billede.
Her kan du søge på det søgeord som du ønsker, og Facebook viser dig et stort udvalg af billeder du kan benytte.

Annoncetekst, overskrift og links
Nu til sidste sektion på annonceniveauet, og du vil efterfølgende have lært at lave din første annonce på Facebook.
Denne sektion består af annonceteksten, overskriften og links.

Lad os starte med teksten.
Der er mange forskellige måder at opbygge en annoncetekst på. Copywriting er en hel færdighed i sig selv.
Her er dog nogle tips til hvordan du får skrevet en god annoncetekst til din første Facebook annonce:
- Henvend dig direkte til din målgruppe, så modtageren ikke er i tvivl om at budskabet er til dem.
- Tal direkte til modtageren, brug ikke ’’jeg’’ eller ’’man’’, brug i stedet ’’du’’.
- Fokuser på deres problem.
- Forklar hvordan dit produkt eller din service kan løse deres problem.
- Ha’ en tydelig call-to-action, forklar modtageren præcist hvad de skal gøre for at tage handling.
- Brug social proof hvis muligt.
- Brug gerne emojis i din tekst (dog ikke for mange!)
- Undgå stjerne-emoji (Facebooks algoritmer er for nyligt opdateret til at markere stjerne-emojis som spam)
- Tal til din målgruppe i forhold til hvor de er i købsrejsen. Kender folk til dit produkt? Kender de til dig? Er de tidligere kunde? (at mestre dette punkt, er hvad der udgør forskellen på en god annoncør og en fantastisk annoncør).
Efter annonceteksten, går vi videre til overskriften.
Annonceoverskriften
Din Facebook annonces overskrift, bør beskrive den største fordel ved dit tilbud.
Sammen med mediet, fanger overskriften modtageren når de scroller ned igennem deres Facebookfeed.
Folk har ikke tid og lyst til at tyde en kryptisk overskrift, derfor skal den være så simpel som muligt.
Her er et par ekstra tips til din overskrift:
- Hold den simpel og præcis
- Brug tal – det gør overskriften mere konkret og fanger øjnene bedre
- Brug en emoji (igen, ikke stjerne-emoji)
- Tidsbegræns dit tilbud
Nedenunder overskriftfeltet, er der et valgfrit felt som hedder beskrivelse. Det kan du bruge som en ekstra overskrift. Den vises typisk kun på desktop, som en grå tekst under den oprindelige overskrift.
Sidste del af annonceniveau
Til sidst skal du blot have valgt din call-to-action knap og indsat din destinationsside.
Som knap bør du vælge den knap, som bedst beskriver handlingen. Sælger du et produkt vælger du ’’Køb nu’’, markedsfører du et blogindlæg vælger du ’’Læs mere’’ osv.
Destinationssiden er den landingsside der dirigeres hen til, når der klikkes på annoncen.
Husk at landingssiden er mindst ligeså vigtig som din annonce! En af de største fejl jeg ser, er at folk blot bruger deres hjemmesides forside som landingsside.
Landingssiden skal være optimeret til at tage lige netop den handling du ønsker modtageren skal tage.
Her kan du læse hvad der udgør en god landingsside som konverterer.
Afsluttende gennemgang af din annonce
Nu er du snart klar til at igangsætte din første Facebook annonce!
Der er lige et par punkter du bør gennemgå her til sidst, så du er helt sikker på at din annonce sidder lige i skabet.
Tjek at din annonce ser præsentabel ud på de forskellige placeringer. Det kan du gøre ved at vælge de forskellige placeringer i midterkolonnen.

Få en anden til at læse korrektur. Det er så irriterende, at have lagt tid og energi i at lave en super god annonce, for efter 2 dage at finde ud af at man har lavet en stavefejl.
Det virker bare sløset og uprofessionelt, og det kan være svært selv at spotte, hvis du har stirret dig blind på en annonce. Derfor kan det være en fordel at få en anden til at læse korrektur på den.
Tjek din annonce igennem med KUF-modellen. KUF står for Kedelig, Urealistisk og Forvirrende. Tjek at din annonce ikke falder ind under en af disse 3, i så fald ret til hvor det er nødvendigt.
Dobbelttjek alle 3 niveauer. Tjek kampagnemålsætning, budget, annoncesæt og annonce alle er som de skal være, og at der ikke er nogle fejl.
Nu har du lavet din første annonce på Facebook! Tryk på bekræft, og annoncen skal nu blot godkendes af Facebook. Denne proces kan tage alt fra 5 minutter – 24 timer.
Tip: Skal du have lavet en annonce f.eks. med et weekendtilbud, så vent ikke med at lave den til selve dagen. Lav den nogle dage i forvejen, få den godkendt, og aktiver den så når tilbuddet er gældende. Dette bør du særligt gøre brug af op til f.eks. Black Friday og julesalget, hvor godkendelsesprocessen kan tage endnu længere tid end normalt.
Konklusion
Tillykke – nu har du lært hvordan du laver din første annonce på Facebook!
Husk, at en god annonce ikke alene kan sælge dit produkt eller din service. Det vigtigste i en Facebook annonce, er nemlig produktet/servicen og tilbuddet du promoverer.
Hvis det ikke er attraktivt for din målgruppe, er der en meget lille til ingen chance for, at en Facebook annonce kan ændre dette, i hvert fald ikke så det er langtidsholdbart.
En anden vigtig faktor at nævne, er at det er vigtigt at have tålmodighed med dine Facebook annoncer. I sær din første Facebook annonce, da Facebooks algoritmer skal lære dig og din målgruppe at kende.
Hvis du ikke oplever konverteringer de første par dage på din Facebook annonce, betyder det ikke at den ikke virker. Det er blot fordi din annonce er i læringsfasen, og Facebook tester til hvem, hvor og hvornår det er bedst er vise din annonce.
Derfor bør du ikke lave ændringer i din annonce før der er gået minimum 3-4 dage, og gerne en uge. Hvis du da stadig ikke oplever resultater, kan du gå ind og lave ændringer i din annonce.
Hvis du ændrer i den før dette tidsrum, vil du blot forvirre Facebooks algoritmer og genstarte læringsfasen. Det kan give bagslag og gøre mere skidt end godt.
Er du klar til at lave din første Facebook annonce? Jeg håber at du har fået dit ’’Aha’’ moment, og at du ser den røde tråd.
Hvis der er noget du er i tvivl om eller ønsker uddybning på, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Når du har fået lavet din annonce vil jeg ligeledes rigtig gerne høre hvordan det er gået – held og lykke!
Facebook annonce – FAQ
Hvorfor bruge Facebook annoncer?
Hvis du vil ud med dit budskab på Facebook i dag, er det nødvendigt at lave en Facebook annonce. Det bliver sværere og sværere at nå ud til din målgruppe kun med organiske opslag. Selv hvis du har mange følgere op din Facebookside, vil kun en meget lille procentdel se dine organiske opslag. Derfor bør du investere i Facebook annoncer.
Hvad skal jeg vide inden jeg laver en Facebook annonce?
Før du laver en annonce på Facebook, skal du have oprettet en Business Manager og have en Facebookside. Derudover anbefaler jeg kraftigt, at du får integreret Facebook Pixel på din hjemmeside, og at du sætter dig ind i Facebooks annonceringspolitik. Dertil bør du fastsætte et mål for annoneringen, og have 100% styr på din målgruppe.
Hvordan laver jeg en Facebook annonce?
Inde i Facebook Business Manager, kan du via annonceadministratoren lave en Facebook annonce. En Facebook kampagne består af 3 lag. Den første er kampagneniveau, her vælger du målet for annonceringen. Den næste er annoncesætniveau, her definere du din målgruppe og vælger hvor annoncen skal vises. Til sidst er der annonceniveau, det er her du laver selve Facebook annoncen.
Hvordan skriver jeg en god annoncetekst?
En god Facebook annoncetekst fokuserer på modtagerens problem, hvordan problemet kan løses, og til sidst hvilken handling modtageren skal tage, for at løse problemet. Derudover er det vigtigt, at du taler direkte til modtageren. De som er rigtig gode til at skrive annoncetekster, taler ligeledes til modtageren, i forhold til hvor de befinder sig i købsrejsen.